Proponuje poczytać o minusach dużej ilości nabiału w diecie - nie tylko w kontekście laktozy, czy "zatłuszczania się", ale np. nabiału, jako głównego źródła estrogenu w jadłospisie. Jeśli użyjesz wyszukiwarki forumowej - z pewnością znajdziesz potrzebne informacje. Osobiście proponuje ograniczyć spożycie mleka na korzyść innych źródeł białka.
[...] owszem możesz zamieniać. Musli najlepiej własnej roboty. Możesz sypnąć warzywa. 10:30 dwie kromki z szynką sała + pomidor w roli sałatki - Chleb razowy lub żytni z pewnego źródła. Zamiast szynki daj jakieś mięso np. fileta z kurczaka. Dodaj też orzechy włoskie. 12:00 Piersi z kurczaka + ryz - Dodaj oliwę i warzywa ryż brązowy. 15:00 obiad [...]
Chodzi mi o sery tłuste (białe twarogowe) bo przeciez maja one niestety tez troche wegli 3/100g ?? JESLI ORGAZNIM TWOJ TOLERUJE TEGO TYPU PRODUKTY NIE MA PROBLEMU PROSZE JEDNAK PAMIETAC O LIMICIE DZIENNYM DLA DIETY KETOGENICZNEJ (JESLI O NIE MYSLISZ) CZYLI OKOLO 20-30 G AKTYWNYCH WW (AKTYWNY TO WW - BLONNIK) CZYLI WLICZYC WW Z NP SERA DO DZIENNEJ [...]
Musi zwiekszac kcal skoro nie ma efektow. Dodajac kolejne zrodla wegli zwiekszy rowniez ilosci bialka co nie bedzie dobrym rozwiazaniem. Mozna zwiekszyc ilosc tluszczu mimo, ze jest go sporo.
[...] do wszystkich posiłków. Co do zamieniania twarogu na mięso/rybę, to twaróg nie jest najszczęśliwszym wyborem. Nie jadłbym go więcej niż raz dziennie. Tak samo jeśli chodzi o chleb, są lepsze źródła węgla, raz dziennie będzie okej. Godzin posiłków nie musisz przestrzegać, nie ma potrzeby jeść co 3 godziny. Ta dieta ma być na masę czy na rzeźbę?
ile jaj? dopasuj ilość do tego ile potrzebujesz białka i tłuszczy w posiłku. Tuńczyk max 3 x w tyg i raczej w sosie własnym i dodaj oliwy/lnianego do tego, chleb razowy, jeżeli ze sprawdzonego źródła to ok pzdr
[...] 19:00 : jajecznica z 4 jaj + 100g chleb zwykły + 200g bananów + 500 ml soku jabłkowego 21:00 : makaron 200g + woda + 200ml mleko + proteiny + 200g bananów też źle Coś mi się wydaje ze za dużo kalorii kto wcina 200g makaronu i to pewnie zwykłego są lepsze źródła, kasze, ryże, inne makarony. Liczyłeś w ogóle swoje zapotrzebowanie kaloryczne?
Ukladajac posilki musisz laczy ze soba zrodlo bialka, weglowodanow i tluszczy. W niektorych posilkach masz same zrodlo wegli z tluszczami albo same wegle i w ogole zlej jakosci zrodla. Zobacz jak wygladaja skomponowane posilki z innych tematach poprawionych diet.
[...] da sie doradzić czy podział makro jest ok czy coś zmienić ..3.7 g białka to zdecydowanie za dużo , musisz też wiedziec że nie zalewa nas od poszczególnych makroskładników czy produktów a od dużej nadwyzki kalorycznej której organizm nie jest w stanie spożytkować . Przykładowa dieta srednio sie prezentuje jak chodzi o źródła makroskładników
napisalem og dawkowanie, nie konkretnie w Twoim przypadku. jesli porownasz wolne aminokwasy do odzywek to po mojej wypowiedzi poprzedniej zauwazysz roznice miedzy nimi. jak zauwazyl mietki , zawodowacy raczej nie stosuja sheykow proteinowych /nie wierz wypowiedziom w gazetach/ a stosuja aminokwasy jak i inne. z przyczyn podanych powyzej. owsze m [...]
Powinno sie brac kilka razy dziennie (to zalezy jakie masz braki w diecie) w porcjach po okolo 30g. Jedz je miedzy posilakmi, 40 minut po treningu i 30 minut przed snem (jesli to nie serwatka). Byc moze gosc cie wykiwal bo chyba nie ma dostepnego zupelnie czystego bialka 100%. Napisz cos wiecej, jak wyglada w co jest zapakowane, jaki ma zapach, [...]
[...] aktualnie przerabiam ponieważ mam 4 miesięcznego synka i nie widzę żadnych zmian i problemów, natomiast osobiście uważam, że podejść do tematu obiektywnie i sprawdzić źródła tej teorii. Ciekawy co w związku z żywieniem zgodnie z grupą krwii, gdzie grupa krwii 0 powinna spożywać wołowine, dziczyzne, czyli produkty wysokobiałkowe. Po za tym [...]
[...] z British Nutrition Foundation." A czy jedzenie samych węgli jest zdrowe, nadmiar błonnika taki zdrowy znowu też nie jest, no i trzeba pamiętać że nie wszystkie źródła węgli się nie nadają, człowiek nie tyje ani od białka, węgli czy tłuszczy, tyje od ich nadmiaru, i złego trybu życia, każdy produkt jedzony umiarkowanie prowadzi do [...]
w śniadaniu daj więcej białka jako drugi posiłek w szkole ryż i mięcho przed snem twaróg i niewielka ilość oliwy oraz np mała ilość pomidora chyba że twaróg wchodzi ci bez problemu . zamieniaj ryż na kase/makaron urozmaicaj źródła tłuszczy pij dużo wody
Ok przygotuję Ci ile czego powinieneś zjeść w każdym posiłku a wg tego ułożysz dietę. Czy jako źródła węglowodanów wymieniałem pszenne pieczywo i płatki kukurydziane? Nie, napisałem żytnio-razowe i płatki owsiane, więc jeżeli chcesz efektów trzymaj się tego co napisałem. Białka /Węglowodany /Tłuszcze 1. 30 / 70 / 15 2. 30 / 60 / 15 3. 30 / 60 / [...]
na poczatku napisałes ze masa nie idzie a teraz piszesz ze widzisz zmiany na brzuchu? "podlewa" jednak? platki owsiane czy twaróg mozesz zalac mlekiem/jogurtem naturalnym i dodac np.swieze owoce, bialka i tak masz za duzo mozesz spokojnie policzyc zwierzece + roslinne, z przewaga tych pierwszych oczywiascie, "wyczysc" miske, wywal tez gainera, [...]
Wrzucasz do dziennika dane zrodla btw komponujac posilki. Weglowodany uzyskasz odejmujac kcal z bialka i tluszczy. białko i wegle x 4 = ilosc kcal tluszcze x 9 = ilosc kcal
Tak jak już Sołtys napisał, nie każda kanapka jest "bleeee". Pieczywo pełnoziarniste, do tego jakas polędwica z kurczaka lub wymieniona wyżej ryba i jest git :-) dorzucasz warzywa, kanapke dodatkowo możesz zagryźć serkiem wiejskim i mamy spoko posiłek zamiast cukru z gainera i małej ilości białka - też nie koniecznie z dobrego źródła.